Hoe te Registreren

Nederlands
Hoe te Registreren
Laptop.png

* Alleen Inwoners

en_badge_web_generic.png
appstore.png

Procedure voor pre-registratie voor het COVID-19-vaccin​.

Er zijn verschillende wijzen om te pre-registreren voor het Covid-19 vaccin.


 

ORANJESTAD, Aruba – 09 februari 2021: Vanaf 1 februari is de mogelijkheid tot pre-registratie voor het COVID-19-vaccin gestart.

 

Scenario 1:

De eerste manier van registratie die is opengesteld is digitaal via de Aruba Health App. Om u te registreren via de Aruba Health App, dient u deze downloaden uit uw Google Play Store of Apple Store en de instructies van de Aruba Health App volgen om een ​​gebruiker aan te maken.

 

Heeft u deze applicatie in het verleden al gedownload, dient u deze te updaten; Eenmaal geupdate kunt u de instructies volgen om een nieuwe gebruiker aan te maken. Hierna kunt u een icoon van een vaccinatiespuit zien.  Als u hierop klikt en de gezondheidsvragen beantwoord is de pre-registratie voor uw Covid-19 vaccin aanvraag compleet. Het systeem bericht u wanneer uw afspraken gereed zijn , zolang de afspraken nog niet beschikbaar zijn blijft uw aanvraag ‘pending’.

 

In een App (applicatie) kunt u meer dan één gebruiker registreren, de App biedt dus de mogelijkheid om uw meerderjarige gezins of andere familieleden in een App toe te voegen. Hiertoe klikt u op "Gebruiker toevoegen" en u kunt bijvoorbeeld de moeder, de vader, de grootouders toevoegen die misschien geen smartphone heeft en hen aldus registreren voor het Covid-19 vaccin.

 

Een andere wijze van digitale registratie is via de pagina: aruba.dvgapp.org. Deze functioneert op eenzelfde manier zoals omschreven voor de Aruba Health App.

 

Indien u assistentie nodig heeft bij het registreren, kunt u terecht bij de ‘Covid-19 vaccin pre-registratie helpdesks’ in de hulpbestuurskantoren (MFA’s) te Noord, Sta. Cruz, Savaneta en Paradera. MFA zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur "non-stop" open. Gelieve uw AZV nummer, een wettig en geldig identiteitsbewijs en -indien u deze heeft- uw ‘smart’ telefoon meebrengen.

 

Degenen die geen AZV nummer hebben, kunnen zich niet via de Aruba Health App, noch via aruba.dvgapp.org pre-registreren. Voor hen zijn een andere pre-registratie procedures van toepassing:

 

Scenario 2:

Degenen die GEEN AZV nummer hebben maar zijn ingeschreven in het bevolkingsregister, omdat ze voor lange tijd of voor onbepaalde tijd op Aruba werken (bijvoorbeeld personen die voor de Nederlandse Staat werken en hun partners) kunnen zich aanmelden bij de ‘helpdesk’ in een van de MFA-gebouwen. Deze personen worden verzocht een wettig en geldig identiteitsbewijs (ID) of een paspoort en een bewijs van ingezetenschap op Aruba mee te brengen. De helpdesks in de MFA’s zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur "non-stop" open.

 

Scenario 3:

Rijksgenoten (personen met een Nederlands paspoort) en die GEEN toeristen zijn, maar wel voor lange tijd of voor onbepaalde tijd bij hun familie verblijven doch geen AZV hebben dienen zich aan te melden bij de helpdesks iin van de MFA-gebouwen om zich te pre-registreren voor het Covid-19 vaccin. Deze personen worden verzocht een wettig en geldig identiteitsbewijs mee te brengen. De helpdesks in de MFA’s zijn van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur "non-stop" open.

 

Scenario 4:

De mensen die op Aruba wonen maar GEEN legale status dienen zich eveneens aanmelden bij de genoemde helpdesks in de MFA’s. Deze personen worden verzocht een wettig en geldig identiteitsbewijs (ID) of passpoort en een bewijs van ingezetenschap op Aruba mee te brengen.

De Covid -19 vaccins die Aruba zal ontvangen zijn voor de mensen die voor lange tijd of voor onbepaalde tijd op Aruba wonen. De campagne sluit toeristen uit die op vakantie zijn op Aruba.

Wij hopen u hiermede genoegzaam te hebben geïnformeerd. Vergeet niet dat u ons een: "Vind ik leuk" kunt geven op onze Facebook-pagina "Directie Volksgezondheid DVG Aruba"